DAVETLİ KONUŞMACILAR

PROF.DR. İLKAY ERDOĞAN ORHAN

Konu Başlığı: "Kadim çağlardan moderniteye fitoterapi - Akılcı Yaklaşımlar"

1972 yılında Ankara’da doğmuştur. 1993 yılında Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesinden mezun olmuş, 1996 yılında TÜBİTAK-Bilimadamı Yetiştirme Grubu bursu ile aynı üniversitede Farmakognozi alanında 1. yüksek lisansını bitirmiştir. 2. Yüksek Lisansını, Japon Eğitim Bakanlığı bursu ile Ryukyus Üniversitesinde (Okinawa, Japonya) tamamlamış ve doktorasını yine Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesinde 2002 yılında bitirmiştir. 2003 yılında TÜBİTAK-NATO bursuyla Kanada-Winnipeg Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2004 yılında Doçent, 2009’da Profesör ünvanı almıştır. 2011-2014 arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanlık görevi yapmış olup, 2016-2024 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanlık görevini yürütmüştür. 2024 yılından itibaren Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı görevini yürütmektedir.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve İslam Dünyası Bilimler Akademisi asli üyesidir. Avusturya İlaç Araştırma Ajansı (ADSI) Uluslararası Bilim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Avrupa Fitokimya Derneği (PSE) Güneydoğu Avrupa & Türkiye temsilciliği görevi yapmıştır (2019-2023). Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanıdır. SCI’ce taranan bilimsel dergilerde yayınlanmış 295 adet makalesi, 4 adet kitabı, 4 adet patenti, 6 adet patent başvurusu ve bir lisanslı ürünü bulunmaktadır. H indeksi 53 (WoS) ve 58 (Scopus) olup, TÜBA-Loreal Genç Bilim Kadını, Gazi Üniversitesi Onur Ödülü, İslam İş birliği Teşkilatı Bilim Ödülü, Altın Havan Bilim Ödülü, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü, OWSD (Organization of Women in Science in Developing Countries) Asya-Pasifik Bölgesi Genç Bilim Kadını Ödülü, İlaç Eczacılık Sağlık ve Bilim Teknolojileri Vakfı (İVEK) Başarı Ödülü, Dünya Bilimler Akademisi (TWAS) Kimya alanında Bilim Ödülü gibi ulusal ve uluslararası çeşitli ödülleri mevcuttur.

PROF.DR. TAYFUN UZBAY

Konu Başlığı: "Cehalet Bilimi: Kanıta Dayalı Tıbbın Önemi"

1959 yılında Ünye – Ordu’da doğdu. Ünye Lisesi mezunudur. Lisans derecesini 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden aldı. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA) Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda 1992 yılında doktora eğitimini tamamladı. 1995 yılında doçent unvanı aldı. 1997-1998 yıllarında TÜBİTAK NATO-B2 ve Kuzey Teksas Üniversitesi bursları ile Amerika Birleşik Devletleri’nde, Kuzey Teksas Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Merkezi, Farmakoloji Bölümü’nde ve 1999 yılında Cagliari Üniversitesi bursu ile İtalya’da, Cagliari Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Toksikoloji Bölümünde araştırıcı öğretim üyesi olarak çalıştı. 2003 yılında profesör unvanı aldı. 2003-2011’de GATA Tıp Fakültesi, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı, 2011-2013’de GATA Yüksek Bilim Konseyi Üyesi olarak çalıştı. 2013 yılında kendi isteği ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli oldu. Halen Üsküdar Üniversitesinde, Rektör Danışmanlığı, Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFAUM) Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

2003-2012’de TÜBİTAK Ulakbim Türk Tıp Dizini Kurulu Üyeliği ve 2004-2012’de Sağlık Bakanlığı Madde Bağımlılığı Tedavi Usulleri Bilim Komisyonu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. 2007-2016’da Türk Eczacıları Birliği (TEB), Eczacılık Akademisi Bilim Kurulu üyeliği, 2016-2020’de TEB Eczacılık Akademisi Başkanlığı ve 2021-2023 ‘te 43. Dönem TEB Merkez Heyeti Üyeliği görevlerini yürütmüştür. 

Çalışmalarını deneysel nöropsikofarmakoloji alanında sürdüren Prof. Dr. Uzbay’ın bu alana özgü 12 adet Türkçe ve 1 adet İngilizce kitabı, 4’ü uluslararası 30’u ulusal olmak üzere 34 kitap bölümü ve SCI’da yer alan dergilerde 115 bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Yayınlarına 3000’den fazla atıfta bulunulmuştur. SCI H indeksi 30’dur.

Roche Tıp Araştırma Ödülü (1994), Eczacılık Akademisi Bilim Ödülü (2005), Prof. Dr. Rasim Adasal Bilim Ödülü (2005), Popüler Bilim Ödülü (2007), Beyin Araştırmaları Derneği (BAD) Yayın Teşvik Ödülü (2008), Özgün Çözümler Proje Pazarı ve Yarışması (Ege Üniversitesi, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, TÜBİTAK ve ELGİNKAN Vakfı desteği ile) birincilik ödülü (2009), Şizofreni Dernekleri Federasyonu & Türkiye Ruh Sağlığı ve Tedavi Vakfı 2016 Yılı Mine Öz-Kâmil Genç Şizofreni Dostu ödülü (2016) sahibidir.

Şizofreni hastalığının oluşumu, tanısı ve tedavisine yönelik ilaç adayı üç molekülün incelemeli patentini almıştır. Bu alandaki araştırmaları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Yeni Buluşlar Şerit Rozeti ve Karargâh Üstün Hizmet Ödülü ile taltif edilmiştir.

Prof. Dr. Uzbay ayrıca Alkol ve Madde Bağımlılığına yönelik önemli bilimsel çalışmalar ve yayınlar yapmıştır. Toplumu madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek ve eğitmek amacıyla çeşitli okullarda ve sivil toplum örgütlerinin organize ettiği toplantılarda doğrudan topluma yönelik 300’den fazla gönüllü konferans vermiş, yazılar yayınlamıştır.

Prof. Dr. Tayfun Uzbay İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır

PROF.DR. BELMA GÜMÜŞEL

Konu Başlığı: "Kozmetik Ürünler Neden Güvenli Olmalıdır?"

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olmuş ve aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Toksikoloji programlarında 1993 yılında Bilim Uzmanı, 1999 yılında Doktor unvanını almıştır. 
Fransa Grenoble Joseph Fourier Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Oksidatif Stres Biyolojisi Laboratuvarı ve Grenoble CEA, İnorganik Kimya ve Biyoloji Bölümü, Nükleik Asit Lezyonları Laboratuvarında 1999 ve 2000 yıllarında Fransız Hükümeti Bursu ile doktora sonrası araştırmalarda bulunmuştur. 
2004 yılında Doçent unvanını almış ve 31 Mart 2010’da Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalında Profesör kadrosuna atanmıştır. 
Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini 2006- 2010 yılları arasında yürütmüş; Üniversite içi ve dışı çok sayıda farklı Kurul, Komisyon ve Merkezlerde görev almıştır. 
2011 yılından bu yana ‘Avrupa Kayıtlı Toksikolog (European Registered Toxicologist, E.R.T.)’ unvanına sahiptir. 
2013-2018 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmıştır. TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bünyesinde Farmakoloji, Kozmetik ve Biyosidal Bilimsel Danışma Komisyonlarında ve Tarım Bakanlığı Bulaşanlar ve Takviye Edici Gıdalar Bilimsel Danışma Komisyonlarında üye olarak bulunmuştur. 
Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu (ECZAK) ve Eczacılık Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) kurucu üyesidir ve 2012- 2019 yılları arasında Genel Sekreter olarak görev yapmıştır. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendiricisi olarak çok sayıda üniversitenin değerlendirilmesinde görev almıştır.  
Nisan 2018’de Hacettepe Üniversitesi’nden emekli olmuş ve Lokman Hekim Üniversitesinin kuruluş çalışmalarında görev yapmaya başlamıştır. 
Temmuz-Ağustos 2018’de Amerika Birleşik Devletleri, Chicago Illinois Üniversitesi Tıp Fakültesi Toksikoloji Araştırma Merkezinde Misafir Araştırmacı olarak bulunmuştur. Şubat 2019- Ağustos 2023 tarihleri arasında Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Dekanlık görevi sırasında Eczacılık Fakültesi Dekanları Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği görevini de yürütmüştür. 2018-2019 yılları arasında aynı üniversitede Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kurucu Müdürlüğü görevini yapmıştır. Ayrıca, 2019- 2023 yıllarında LHÜ Sürekli Eğitim Merkezi (LHÜSEM) ile Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (LHUTUAM) Müdürlüğü görevlerini de yürütmüştür. Halen Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi ve Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 
2022 yılı Altın Havan Bilim Ödülünü sahibidir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde alınmış en iyi sözlü ve poster bildiri ödülleri bulunmaktadır. Lokman Hekim Üniversitesi’nde en yüksek Akademik Performans Ödülünün 5 yıl süresince sahibi olmuştur. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 150 bilimsel makalesi ve ulusal/uluslararası kongrelerde sunulmuş 300’e yakın bildirisi bulunmaktadır.

PROF.DR. HAKAN PARLAKPINAR

Konu Başlığı: "Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme"

  • Malatya’da 30 Ağustos 1975’te doğmuştur.
  • İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamlayan Dr. PARLAKPINAR, 1999 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce programından mezun olmuştur.
  • 1999-2004 yıllarında aynı fakültede Tıbbi Farmakoloji alanında uzmanlığını tamamlamıştır.
  • 2006 yılında Yardımcı doçent, 2010 yılında Doçentlik Unvanını ve 2015 yılında da Profesörlük Unvanını almış ve halen aynı fakültede akademik çalışmalarına devam etmektedir.
  • Dr. PARLAKPINAR’ın çalışma konuları arasında özellikle İskemi-Reperfüzyon Hasarı (Kalp, Böbrek, Beyin, Karaciğer vb.), Deneysel Hayvan Modeli Oluşturma, Oksidatif Stres ve Antioksidanlar, Toksisite çalışmaları, Akılcı İlaç Kullanımı, Kanser tedavisi ve Nöropsikofarmakoloji sayılabilir.
  • Dr. PARLAKPINAR’ın yaklaşık 250 adet uluslararası makale ve bildirisi, 150 adet ulusal makale ve bildirisi, Farmakoloji alanında 10 adet ulusal kitabı, 8 adet de kitap bölümü mevcuttur.
  • Web of Science’a göre 158 makalesine en az 3266 kez atıf yapılmıştır. h-indeksi WOS’a göre 33’tür. Google Scholar'a göre yayınlarına 5756 atıf yapılmış olup h-indeksi 44’tür. 20 tanesi TÜBİTAK projeleri olmak üzere ulusal ve uluslararası 130’dan fazla projede yürütücü/araştırmacı ve danışman olarak yer almıştır. 3 adet uluslararası patent başvurusu ise değerlendirme aşamasındadır.
  • Prof. PARLAKPINAR’a 2015 yılında “Kalp, böbrek ve damar sistemi patolojilerinde iskemi-reperfüzyon ve serbest radikal hasarı ve antioksidan tedaviler konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle TÜBİTAK tarafından Sağlık Bilimleri alanında Teşvik Ödülü verilmiştir.
  • 2015 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyeliğine seçilmiş olup halen asli üye olarak devam etmektedir. Ayrıca TÜBİTAK Kurul üyeliği, TÜSEB İlaç Geliştirme Projeler Değerlendirme Kurul Üyeliği ve çeşitli ulusal ve uluslararası ödül komitelerinde üyelikleri bulunmaktadır.
  • Dr. Hakan PARLAKPINAR, 2016-2018 yılları arasında Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi olarak görev yapmıştır. Üniversitemizde halen pek çok kurullarda üyelik görevi devam etmektedir.
  • TÖTM Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) kurucu hekimi olup aynı zamanda bu alanda uygulamalar ve araştırmalar da yapmaktadır.
  • İyi derecede İngilizce bilen Dr. PARLAKPINAR evli ve 3 çocuk babasıdır.

DOĞAN TAŞKENT

Konu Başlığı: "Ticari İlaç Geliştirme ve Stratejik Yaklaşım"

1993 yılında ETH Zürich Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olmasının ardından, MIT’de araştırma ve Polytechnic Institue of NYU Üniversitesinde Elektrofizik ve Teknoloji MBA konularında Yüksek Lisans dereceleri alarak mezun oldu.

1998-2005 yıllarında Lucent Technologies Bell Laboratories’de  Fiberoptik Ağ Sistemleri Grubunda Ar-Ge mühendisi, yönetici ve uzman eğitimci olarak görev aldı. Bu süre zarfında dünyada birçok telekom şirketinin değişik kıtalardaki fiberoptik ağ altyapılarının tasarlanmasında, yönetilmesinde ve hayata geçmesinde değişik görevler üstlendi.

2006-2007 senelerinde Lucent Technologies Istanbul ofisinde CTO olarak görev almıştır. 2008 - 2018 senelerinde Arkan & Ergin Kurumsal Finansman bünyesinde Türkiye’de telekomünikasyon, yenilenebilir enerji, girişimcilik eko sisteminin geliştirilmesi, teknoloji transferi ortamının yaratılması ve şirket yapılandırma danışmanı olarak çalışmıştır.  Atabay İlaç ARGE ve İnovasyondan sorumlu Yönetim Kurulu üyeliği, Mentor Network Turkey ile  kurum içi inovasyon ve girişimcilik eğitimleri ve Koç Üniversitesi  ile stratejik düşünce, ve teknoloji yönetimi eğitimleri vermektedir.

2500+ startup dinlemiş, 300+ startup’a mentörlük vermiş, 100+ startup şirketinin hayata geçmesinde rol oynamış ve 55+ teknoloji transfer ofisiyle çalışmış, 200 üstünde sınıf içi seminer ve konuşmalarında 10,000 kişiye ulaşmıştır.

MIT Enterprise Forum Türkiye kurucu başkanlığını, Ege Üniversitesi Teknopark kurucu yönetim kurulu üyeliği, Teknoloji Transferi Profesyonelleri Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği, Endeavor Türkiye danışma kurulu üyeliği, İsviçre Ticaret Odası yönetim kurulu başkanlığı, DEIK İsviçre Konseyi başkan vekilliğini yapmıştır. Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) yönetim kurulu üyesidir.

Şu anda, Atabay İlaç ve İnce Kimyasallar A.Ş.'de Ar-Ge ve İnovasyon sorumlusu olarak çalışmakta, İZMİR Biyotip ve Genom Merkezi (IBG) yönetim kurulu üyesi ve Küresel İlişkiler Forumu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

PROF.DR. BÜLENT GÜMÜŞEL

Konu Başlığı: " Kronik Hastalıkların İzlem ve Takibi için Dijital Uygulamalar"

7 Nisan 1967'de Ankara'da doğdu. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden "Eczacılık Lisansı" unvanını aldı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakoloji alanında 1992 yılında "Yüksek Lisans", 1997 yılında "Doktor" unvanını aldı. 1994-1996 yılları arasında Tulane Üniversitesi Tıp Merkezi Cerrahi Anabilim Dalı Kardiyopulmoner Araştırma Laboratuvarı'nda araştırmacı olarak çalıştı. New Orleans, Louisiana, ABD. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda Farmakoloji Anabilim Dalı'nda Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2003 yılında Farmakoloji Doçenti oldu. 2005 yılında Temmuz ve Ağustos ayları arasında Louisiana Eyalet Üniversitesi Tıp Merkezi, Moleküler ve Hücresel Fizyoloji Bölümü, Shreveport, Louisiana, ABD'de Misafir Bilim Adamı olarak çalıştı. 10 Ocak 2007 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'ndan Profesör ünvanını aldı. Prof. Dr. Gümüşel halen bu fakültede öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 1999-2010 yılları arasında Prof. Dr. Gümüşel, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Farmakoloji Danışma ve Ana Ruhsat Komisyonlarında danışman olarak görev yaptı. Prof. Dr. Gümüşel​ Tıbbi Ve Türkiye'de Ekonomik Değerlendirme Komitesi (2007'den beri) 2007 yılından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) görev yapmaktadır. Prof. Gümüşel, 2001-2005 yılları arasında Türk Eczacılar Birliği Ankara Eczacılar Odası'nda 'Genel Sekreter' olarak görev yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında Türk Eczacılık Derneği'nin 'Genel Sekreteri' olarak görev yapmıştır.

Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Lokman Hekim Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı ve Rektör olarak görev yaptı. Halen Lokman Hekim Üniversitesinde  akademisyen olarak akademik hayatına devam etmektedir.

PROF. DR. FÜSUN TERZİOĞLU

Konu Başlığı: " Sağlık Eğitimi ve Uygulamalarında Güncel Gelişmeler; X, Y, Z Kuşağı"

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden birincilikle mezun olmuştur. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü ve Öğrenci Bilim Teşvik Ödülü sahibidir. Ulaştırma Bakanlığından paraşüt sertifikası ve amatör pilot lisansı sahibidir. 1997 yılında İngiltere'de Liverpool Womens Hospital Reproductive Medicine Unit'de " Yardımcı Üreme Tekniklerine Başvuran Çiftlere Yönelik Danışmanlık Hizmetlerine" ilişkin bilimsel çalışmalarda British Council bursu kazanarak yer almıştır. 1999 yılında Hebrew Üniversitesinde Foreign Affair bursu kazanarak " Uluslararası Yönetim ve Liderlik sertifikası almıştır. 2006 yılında Amerika'nın Ohio eyaletinde Kent State Üniversitesi'nde research scholar olarak bilimsel çalışmalar yapmıştır. 2007 yılında INDEN ve Sigma Theta Tau tarafından desteklenen ve dünyada sadece üç kişiye verilen araştırma bursu kazanarak Amerika'da Michigan Üniversitesi'nde, Ann Arbor, " Doktora Öğrencilerinde Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesine İlişkin Model Oluşturma" konusunda fellowship programına katılarak bir liderlik modeli geliştirmiştir.
1990-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde, Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak görev almıştır. Prof. Terzioğlu birçok idari görev üstlenmiş dernek ve merkezin kuruluş çalışmalarında bulunmuştur. Üniversitede; Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Stratejik Planlama Komisyonu Başkanlığı, Erasmus ve ECTS Bölüm Koordinatörlüğü, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, Lenf Ödem Yönetim Merkezi Müdür Yardımcılığı, Çocuk Gelişimi Merkezi kuruluş danışmanlığı gibi görevler yapmıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde kurucu dekanlık, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Bakım hizmetleri Direktörlüğü, Kalite Komisyonu üyeliği ve Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. 2016- 2018 yılları arasında İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanlığını ve MLPCare bünyesinde Türkiye genelinde 17 farklı ilde 29 hastaneyi (MedicalPark ve VM Medical Park ve Liv Hastaneleri) içeren bir yapılanmada Bakım Hizmetleri Direktörlüğünü yürütmüştür. 2018-2021 yılları arasında Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanlığını, Sağlık Bilimleri Bilimsel Araştırma Etik Kurulu üyeliği, Üniversite Uluslararasılaşma komisyonu üyeliği ile Kalite Kurulu Üyeliklerini yürütmüştür. 2021-2023 yılları arasında Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde; Rektör Yardımcısı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, Mevzuat Komisyonu Başkanı, Etik Kurulu Üyesi, Uluslararası İşbirliği Kurulu Başkanı, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Başkanlığı vb. gibi idari işleri yürütmüştür.

2023 yılında Avrasya Üniversitesine Rektör olarak atanmıştır

2020 yılından bu yana, Avrupa Hemşire Yöneticiler Birliği (ENDA) yönetim kurulunda Türkiyeden tek temsilci olarak bulunmaktadır. Prof. Terzioğlu'nun Ulusal ve Uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış 170'den fazla makalesi, 29 ulusal ve uluslararası (TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Sigma Theta Tau, INDEN vb.gibi) düzeyde desteklenmiş projesi, 18 ulusal bilimsel kitapta editörlük ya da bölüm yazarlığı, 3 uluslararası kitapta bölüm yazarlığı, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 300'den fazla bildirisi ve davetli konuşması ile 50 ye yakın yönettiği yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıkları bulunmaktadır. Google scholar: i-10 indeks:42; h indeks:17'dir.
Çalışma alanlarını, simülasyon, sağlık hizmetlerinde yönetim ve liderlik, işyükü analizi, insan gücü planlama, kadının güçlendirilmesi, liderlik, üreme sağlığı ve cinsel sağlık, Kadın sağlığı konuları ile sağlık hizmetleri yönetimi, bilişim sistemleri ve inovasyon, konuları oluşturmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir