
Prof. Dr. MELİH BULUT
Konuşma Başlığı: Sağlıkta İnovasyon ve Gelecek
Prof. Dr. Melih Bulut
09.01.1954 tarihinde doğdu. Ankara Fen Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültede Çocuk Cerrahisi ihtisası yaptı ve doçent oldu. 1987 yılında İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde Çocuk Cerrahisi Kliniği'ni kurdu. 1997 yılından itibaren International Hospital, Anadolu Sağlık Merkezi, Yeditepe Üniversitesi Hastanelerinde başhekim olarak görev yaptı. 2005 yılında profesörlük unvanını aldı. Başkent Üniversitesi Marmara Bölge Genel Koordinatörü ve Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Müdürü olarak görev yaptı. Hastane Dergisinden Yılın En İyi Hastane Yöneticisi Ödülünü ve Hospital Manager Dergisinden Yaşam Boyu Başarı Ödülünü aldı. Bir süre Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği'nin başkanlığını yaptı. Bulut obezite, sağlıkta inovasyon, yapay zeka, nadir hastalıklar ve yaşlılık konularında gönüllü olarak çalışıyor. Sağlıkta İşbirliği Platformunun kurucusu, Hedef Nobel İnsiyatifi, Sağlıkta Yapay Zeka Grubu ve Obeziteye Karşı İşbirliği Hareketinin aktif üyesidir.

Prof.Dr.HAKAN AKIN
Konuşma Başlığı: Dijital Gülüş Tasarımı
Prof. Dr. Hakan AKIN, 2004 yılında, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi‘nden başarı ile mezun oldu. 2009 yılında, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında da doçent ünvanını aldı. 2018 yılında ise Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine profesör olarak atandı. Aynı yıl Dekanlık görevine getirildi. 2022 yılı Ekim ayında görevinden istifa ederek, çalışmalarına özel kliniğinde devam etmektedir
Dental implantlar, zirkonya, diş hekimliğinde lazer uygulamaları, protez kaide materyalleri ve dental manyetik ataşmanlar üzerine 70’e yakın ulusal ve uluslararası birçok makalesi yayımlandı. Birçok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumda bilimsel komite üyeliği ve moderatörlük yaptı ve davetli konuşmacı olarak sunumlar gerçekleştirdi. Cumhuriyet Dental Journal dergisinin kurucu editörlüğü ve Journal of Prosthodontics kurul üyeliği yapmasının yanı sıra, Clinical Implant Dentistry and Related Research, Journal of Prosthodontics, Journal of Advanced Prosthodontics, Photomedicine and Laser Surgery ve Clinical Oral Investigations gibi önemli dergilerin hakemliğini yapmaktadır. Türk Prosthodonti ve İmplantoloji Derneği üyeliği bulunmaktadır.
Dijital gülüş tasarımı ve dijital implantoloji konularında uluslararası kurslar düzenlemektedir. Klinik pratiğinde özellikle dijital gülüş tasarımı ve zirkonya ağırlıklı tedaviler gerçekleştirmektedir

PROF.DR. EMİRHAN NEMUTLU
Prof. Dr. Emirhan Nemutlu, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olmuştur. Prof. Nemutlu, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Analitik Kimya Doktora programını 2008’de tamamlamıştır. Prof. Nemutlu 2006’da İspanya Barselona Üniversitesi’nde ve 2009-2012 arasında Amerika Birleşik Devletleri Mayo Klinik’te doktora sonrası çalışmalarda bulunmuştur. Prof. Nemutlu’nun 138’si SCI kapsamlı dergilerde olmak üzere 148 yayını ve sekiz kitap bölümü bulunmaktadır. Prof. Nemutlu’nun uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş 150’in üzerinde bildirisi bulunmaktadır. Prof. Nemutlu, 70’in üzerinde TÜBİTAK, TÜSEB ve Yüksek Öğrenim projelerinde araştırmacı/yürütücü olarak yer almıştır. Çeşitli poster ve sunum ödülleri yanı sıra Prof. Nemutlu, 2014 yılında Türkiye Eczacılar Birliği Akademisi Teşvik Ödülü’nü ve 2016’da Hacettepe Üniversitesi Teşvik Ödülü’nü almıştır.
Prof. Nemutlu, Hacettepe Üniversitesine bağlı merkezlerin (Klinik Araştırmalar Merkezi ve Transgenik Hayvan Teknolojileri) ve laboratuvarların (Hacettepe Üniversitesi İlaç ve Kozmetik Ar-Ge Laboratuvarı-HÜNİKAL, Aşı Ar-Ge Laboratuvarı ve Biyoanalitik ve Omiks Laboratuvarı) kurucu üyesidir.
Prof. Nemutlu, ilaç analizleri için yöntem geliştirme ve geçerlilik çalışmalarının yanı sıra, son yıllarda büyük önem kazanmış olan hastalığın teşhis ve tedavisine yönelik önemli bilgilerin ve biyobelirteçlerin elde edildiği multi-omik analizler arasında yer alan proteomik, metabolomik, lipidomik ve fluksomik çalışmalar yer almaktadır. Prof. Nemutlu yapış olduğu çalışmalar ile metabolomiks alanda çalışan bilim insanları içinde %0.3’lük diliminde yer almıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Nemutlu, Türkiye Doping Kontrol Merkezi Müdürü olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Doç.Dr. ERKAN YILMAZ
Konu Başlığı: Sağlık Alanında İnovatif Fikirlerin Üretime Geçiş Süreci: Bilimden---->Ürüne
Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ın araştırma alanlarıyla ilgili SCI ve SCI-expanded kapsamında taranan dergilerde 171, diğer indekslerde 2 ve ulusal hakemli dergilerde 1 tane olmak üzere toplam 174 adet makalesi bulunmaktadır. Bu makalelerin önemli, Nanoteknoloji, Çevre, Gıda ve Malzeme Bilimleri ile Analitik Kimya konularını içermesi ve popüler olması 7000’nin üzerinde atıf almasını sağlamış ve Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ ın H faktörünü 50 seviyesine ulaştırmıştır. Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ın 1 adet patenti ve farklı kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen projeleri bulunmaktadır. Doç. Dr. Erkan Yılmaz, Stanford Üniversitesi tarafından; yayın sayıları, atıf sayıları, H-indeksi gibi farklı değişkenler kullanılarak oluşturulan ve PLOS Biology dergisinde yayımlanan ilk yüzde 2’lik dilime giren “En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alma başarısı da göstermiştir.
Doç. Dr. Erkan Yılmaz, yeni nesil yeşil çözücüler ve nanomateryaller üzerine edindiği deneyimlerini ve bilgi birikimlerini kitap ve kitap bölümlerinde bilimsel çıktılara çevirmiştir. Bu bağlamda, Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ın uluslararası saygın bir basım evi olan “Elsevier” da basılmış 1 kitabı bulunmaktadır. Bununla birlikte “Elsevier” ve “Springer” tarafından basılan 4 farklı uluslararası kitapta 4 adet kitap bölümü bulunmaktadır. Doç. Dr. Erkan Yılmaz ayrıca 1 adet ders kitabının bölüm çevirisinde de yazarlık yapmıştır.
Doç. Dr. Erkan Yılmaz, Türkiye’de katma değerli üretimin artırılması amacı doğrultusunda özellikle biyomedikal ve kimya alanında invitro tanı kitleri (IVD) konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütmekle birlikte ülkemizde ilk defa yerli imkanlar ile yeni nesil hemogram (CBC, kan sayım) cihazlarında kullanılmak üzere “ChemicaMed” tescilli markası ile farklı marka hemogram cihazları için analiz kitleri üretmektedir. Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ın bu bilinçle üretmiş olduğu Ar-Ge ürünleri hali hazırda yurt içi ve yurt dışında farklı hastane, laboratuvar ve veteriner kliniklerinde kullanılmaktadır. Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ın hakim kurucu ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu “ChemicaMed Kimya Anonim Şirketi”, Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde 2019 yılı içerisinde faaliyetine başlamış ve “ChemicaMed” tescilli markası ile hemogram reaktifleri pazarına girmiş olup şu an 1000 m2 üretim alanına sahip bir fabrikaya dönüşmüş bulunmaktadır. “ChemicaMed Kimya Anonim Şirketi” günlük 10 ton kapasite ile hemogram kitleri üretmektedir.
Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından düzenlenen 11. girişimcilik buluşmalarında yeni girişimci ödülüne layık görülmüştür.
Bununla birlikte Doç. Dr. Erkan Yılmaz KİB ENERJİ A.Ş.’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesidir. Doç. Dr. Erkan Yılmaz’ın farklı firmalar ile birlikte yürütmüş olduğu farklı üniversite-sanayi iş birliği projeleride bulunmaktadır. Erkan Yılmaz evli ve iki çocuk babasıdır.

PROF. DR. YURDANUR DİKMEN
Konuşma Başlığı: Yapay zeka sağlık bakımında bir tehdit mi? Etik ve güvenlik sorunların gölgesinde teknoloji
Prof. Dr. Yurdanur Dikmen, 2000 yılında Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümünden mezun olmuştur. 2006 yılında Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Esasları Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında Yardımcı Doçent, 2014 yılında ise Doçent unvanını almıştır.
Kariyeri boyunca birçok idari görevde de bulunmuş olan Prof. Dr. Dikmen, 2011 yılında, Yükseköğretim Kurulu bursuyla Amerika Birleşik Devletleri'nde Illinois Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde araştırmacı olarak görev yapmıştır. 2015-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde Doçent olarak çalışmış, bu süreçte Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. 2017-2020 yılları arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 2016 yılında Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından "Eğitimde Mükemmeliyet" ödülüne layık görülmüştür2018 yılında Sakarya Üniversitesi Holistik Sağlık Dergisi'ni kurmuş ve 2020 yılına kadar editörlük yapmıştır. 2020-2022 yılları arasında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde dekanlık görevini başarıyla sürdürmüş, eğitimde kalite ve akreditasyon süreçlerine yönelik önemli çalışmalara imza atmıştır.
Prof. Dr. Dikmen, kariyerinin erken dönemlerinden itibaren hemşirelikte inovasyon ve teknoloji kullanımına büyük ilgi göstermiştir. Bu konuda birçok projede liderlik yaparak sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmayı hedeflemiştir. Özellikle interaktif video, sanal gerçeklik (VR) ve yapay zeka gibi teknolojilerin sağlık eğitimine entegrasyonu üzerine yaptığı çalışmalar, bu alanın geleceğini şekillendiren katkılar arasında yer almıştır. Prof. Dr. Dikmen, akademik yayınlarıyla da dikkat çekmektedir. Çeşitli uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri, bilim dünyasında birçok atıf almıştır.
Eğitimci kimliğiyle de öne çıkan Prof. Dr. Dikmen, hem lisans hem de lisansüstü düzeyde öğrencilere rehberlik etmektedir. Onun liderliğinde yürütülen projeler öğrencilerin yenilikçi düşünme becerilerini geliştirmelerine ve hasta odaklı bakımda yetkinlik kazanmalarına olanak tanımaktadır. Ayrıca, farklı üniversitelerde seminerler, atölye çalışmaları ve konferanslarla hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilgi ve deneyimlerini paylaşmaktadır.
Prof. Dr. Yurdanur Dikmen’in çalışmaları sadece akademik dünyada değil, aynı zamanda sahada da etkisini göstermektedir. Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar geliştirme konusundaki liderliği ve sağlık bakımında profesyonelliği artırmaya yönelik çalışmalarıyla hem meslektaşlarına hem de öğrencilerine ilham vermeye devam etmektedir. Halen Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

PROF.DR.YILDIZ ÖZSOY
Konuşma Başlığı: Nanoteknoloji ve Tedavi Ürünleri
1961 yılında doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. 1985 yılında Yüksek Lisansını, 1989 yılında da Doktorasını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalında tamamladı. 2000 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör unvanını aldı. Çalışma alanları arasında; uzatılmış salım sistemleri (boncuk, pellet, partiküler sistemler v.b), nano taşıyıcı sistemler (misel, lipozom, nanoemülsiyon, nanofiber), nazal, oküler, transdermal sistemler yer almaktadır. Fakültesinde, 2005-2013 yılları arasında dekan yardımcılığı görevinde bulundu. 2020 yılından günümüze Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda 2007 yılından günümüze “biyoyararlanım-biyoeşdeğerlik” ve “ruhsatsız ilaçların kalite” komisyonlarında görev yapmaktadır. Türk Farmakopesi Ana Komisyonu çalışma ekibindedir. Kontrollü Salım Sistemleri Derneği’nin Kurucu Üyeleri arasındadır.

PROF.DR. FUNDA N.YALÇIN
Konuşma Başlığı: Bitkisel ürünler: Hastalıkta ve sağlıkta bizimle mi?
1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim dalında Yüksek Lisans, 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde aynı dalda Doktora dereceleri aldı. Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalında 2007 yılında Doçent ve 2013 yılında Profesör oldu. 2005 yılından itibaren “Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği” Yönetim Kurulu üyesidir, 2015 yılından itibaren aynı derneğin II. Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2010 yılından bu tarafa “Avrupa Bilimsel Fitoterapi Birliği- European Scientific Cooperative on Phytotherapy (ESCOP)” Bilimsel Komite Üyesi, 2016 yılından itibaren bu komitenin eş-sekreterliği görevini sürdürmektedir. 2010 yılından bu tarafa Hacettepe Üniversitesi MAGUM (Medisinal Kimya Araştırma ve Uygulama Merkezi) yönetim kurulu üyesidir. 2016-2023 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Fitoterapi ile ilgili "A'dan Z'ye Tıbbi Bitkiler" ve "A'dan Z'ye Tıbbi yağlar ve Aromatik sular" adlı iki kitabın ortak yazarıdır. Bilimsel çalışma alanı tıbbi bitkilerin biyolojik etkileri ve ilaç adayı moleküllerin izolasyonu olarak özetlenebilir. Halen Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Mesleki Bilimler Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

PROF.DR. ERMAN ÇOŞKUN
Konuşma Başlığı: Sağlıkta yapay zeka: hayat kurtaran teknoloji bir devrim mi?
Profesör Dr. Erman Coşkun lisans derecesini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden İşletme Yönetimi alanında aldıktan sonra 1993 yılında devlet bursu ile lisansüstü öğrenim için ABD’ye gönderilmiştir. Sırasıyla MBA derecesini New York Pace Üniversitesi’nden Sayısal Yöntemler alanında, Yönetim ve Endüstri Mühendisliği yüksek lisans derecesini Rensselaer Poltechnic Institute’den ve yine doktora derecesini Mühendislik Bilimleri ve Bilişim Sistemleri alanında Rensselaer Poltechnic Institute’den almıştır. Doktora sürecinde birçok büyük ölçekli zeki bilişim projesinde araştırmacı olarak yer almıştır. Doktora derecesi sonrası öğretim üyesi olarak ABD, Türkiye, Kıbrıs, ve Suudi Arabistan’da farklı üniversitelerde Yönetim Bilişim Sistemleri, Güvenliğin Öncelikli Olduğu Büyük Ölçekli Sistemler ve Karmaşıklığı, Sayısal Yöntemler, Optimizasyon, Lojistik ve Tedarik Zinciri alanlarında dersler vermiş ve araştırmalar yürütmüştür. 12 adet doktora tezi ve 20’ye yakın yüksek lisans tezinde danışmanlık yapmış, doçentlik yazılı ve sözlü sınavları ile akademik atamalarda jüri üyeliği yapmıştır. Sakarya Üniversitesi YBS bölümünde kurucu bölüm başkanlığı yapmıştır. Yine Suudi Arabistan’da kurulan bir İşletme ve Girişimcilik Üniversitesi’nin kurucu hocaları arasında yer almaktadır. Hem kamu hem de özel sektörde farklı alanlardaki projelerde yürütücülük yapmıştır. Erman Coşkun mühendislik akreditasyon kuruluşu olan ABET ve YOKAK’da program değerlendiriciliği yapmaktadır. Kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, senato üyeliği, üniversite yönetim kurulu üyeliği, fakülte kurulu ve yönetim kurulu üyeliği, anabilim dalı başkanlığı, enstitü müdürlüğü ve müdür yardımcılığı gibi birçok idari görevlerde bulunmuştur.
Profesör Coşkun’un uluslararası ve ulusal dergilerde 50’ye yakın makalesi, kitap editörlüğü ve kitap bölümü ve yine ulusal ve uluslararası konferans ve bilimsel toplantılarda 100’e yakın bilimsel bildirisi bulunmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası dergide alan editörü, hakem, değerlendirici, ve yayın kurulu üyesi olarak görevlerde bulunmuştur.

PROF.DR. ALİ ŞAHİN
Konuşma Başlığı: Romatizmal Hastalıklara Yaklaşım: Otoimmünite ve Otoinflamasyon Kavramları
1979 yılında doğdu. Kayseri Lisesini birincilikle bitirdi, sonrasında hazırlık sınıfı dahil 7 yıl Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle tamamladı. Hemen devamında tıpta uzmanlık sınavı (TUS) ile kazandığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalından 5 yıllık eğitim ardından İç Hastalıkları uzmanlığını aldı. Aksaray Dr. Şahap Kocatopçu Devlet Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak Devlet hizmeti yükümlülüğü görevini yaptı. Girdiği tıpta yan dal uzmanlık sınavı (YDUS) ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalında, Romatoloji Yan Dal uzmanlık eğitimini tamamladı. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Romatoloji Uzmanı olarak Devlet hizmeti yükümlülüğü görevini yaptı. 2013 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Romatoloji Bilim Dalını kurdu. 2015 yılında Doçent, 2020 yılında Profesör ünvanını aldı. 2015 yılında ilk Romatoloji yan dal asistanını (fellow) aldı. Şimdiye kadar ülkemizin dört biryanına birçok Romatoloji yan dal uzmanı ve İç Hastalıkları uzmanı yetiştirmenin yanı sıra sayısız Tıp Doktorunun yetişmesinde görev almıştır. Türkiye Romatoloji Derneği (TRD) üyesi olup, Akademik Romatoloji Derneği kurucu üyesidir. 2017 yılında 1. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Romatoloji Günlerini Sivasta, 2018 yılında ikincisini Tokatta, ardından 2023 ve 2024 yıllarında ise 3. Ve 4. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Romatoloji Günlerini Sivasta yapmış, kongre başkanı ve düzenleme kurulu başkanlığı yapmıştır. Bu yıl yapılacak olan 5. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Romatoloji Günlerinin, 20 – 21 Haziran 2025 tarihlerinde, kongre ve düzenleme kurulu başkanlığını yapmaktadır. Romatizmal Hastalıklarda Organ Tutulumu ve Komorbiditeler Kitabının Editörü ve bölüm yazarlığını yapmıştır. Tıp Fakültesi İç Hastalıkları eğitim ve staj koordinatörlüğü, Dönem IV koordinatörlüğü görevlerini yaptı. 2015 – 2017 yılları arasında Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Üyeliği, 2016 yılında Başhekim Yardımcılığı, 2017 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (CUTAM) müdür yardımcılığı görevlerinde yer aldı. Ocak 2024 tarihinden beri İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 2012 – 2016 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, İktisadi Ve İdari Programlar Bölümü Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünde eğitimini tamamlamıştır. Uluslararası AIDA Network üyesi olarak otoinflamatuvar hastalıklar konusunda birçok çalışmaya iştirak etmiştir. Özellikle Ailesel Akdeniz Ateşi (Familial Mediterranean Fever, FMF), Behçet hastalığı, Sjögren sendromu, Romatoid artrit gibi birçok hastalıkta tez danışmanlığı yapmıştır. Sistemik hastalıkların romatizmal bulguları, ANCA ilişkili vaskülitler, Poliarteritis Nodoza, FMF-Amiloidoz, Enflamasyon ve Kanser, Proton Pompa İnhibitörleri ve İmmün Sistem, Geriatrik Hastada Farmakoterapi Prensipleri: ”Primum Non Nocere” ve Romatolojik Aciller gibi kitap bölüm yazarlıkları yapmıştır. Yine Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi akademisyenleri ile yürüttükleri “Mefv Geninde Homozigot M694v Mutasyonuna Sahip Ailevi Akdeniz Ateşi Tanılı Olgularda, Atak Sırasında, Ataksız Dönemde Ve Amiloidoz Gelişiminde Plazma Mirnome Profilinin Belirlenmesi Ve Mirnome Profilinin İnflamasyon, Apoptoz, Oksitatif Stres Ve Ferroptoz Parametreleriyle İlişkisinin Araştırılması” başlıklı proje önerisi TÜBİTAK 1001 kodlu program kapsamında destek almaya hak kazanmıştır. Cumhuriyet Tıp Dergisi Dahili Bilimler Alan Editörlüğü görevini yapmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası (American College of Rheumatology; ACR ve EULAR gibi) kongre ve bilimsel toplantıda yazılı ve sözel tebliğler nedeniyle ABD, İngiltere, Rusya ve birçok Avrupa ülkesinde katılımcı olarak yer almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.